Türkiye’nin öncü hibrit bulut servis sağlayıcısı GlassHouse’un Genel Müdürü Alp Bağrıaçık, işletmelerin dijital dönüşümü tamamlayarak, iş ve insan kaynakları alanında verimlilik sağlamaları için önerilerde bulunuyor. İşletme verimliliği açısından üretim, ürün ve teknolojinin üstünlüğü kadar insan kaynağının da son derece önemli bir yer edindiğine değinen Bağrıaçık, işletmelerin BT insan kaynakları için dış kaynak modeline geçerek, insan kaynağı dönüşümlerini günümüz trendlerine uyarlayabileceğini ve ciddi oranda zaman ve bütçe tasarrufu elde edebileceğini vurguluyor.
Bağrıaçık: “Ülke olarak BT insan kaynaklarında sorun yaşıyoruz”
BT birimlerinde çalışan personelin günümüzde, her zaman olduğundan çok daha kritik bir noktaya geldiğini sözlerine ekleyen Bağrıacık, “Ülkemizde BT teknolojileri insan kaynağı anlamında ciddi sorunlar yaşıyoruz. Üniversitelerimiz her yıl 3 bin BT mezunu veriyor. Bununla birlikte hey yıl yeni mezun ya da tecrübeli insan kaynağı çalışmak için yurtdışına gidiyor. Bu kısır döngü, firmalara ve ülkemizde BT alanında yeni insan kaynağı yaratmayı zorlaştırıyor” dedi.
GlassHouse insan kaynaklarında yüzde 20’lik artış
Dijital dönüşümün büyük bir hızla zorunluluğa dönüştüğü pandemi döneminde, BT yetkinlikleri olan ve değişime kolay adapte olan profesyonellerin Rulet Oyna insan kaynaklarında kritik bir yeri ve önemi olduğuna değinen Bağrıaçık, “Hizmet verdiğimiz firmaların dijital altyapılarını sürdürme ve dijital dönüşümlerini tamamlama noktasında en değerli varlığımız insan kaynağımızdır. Firmalara sağlıklı ve kesintisiz bir şekilde hizmetlerimizi ulaştırabilmemizi çalışanlarımıza ve onların özverilerine borçluyuz. Bu doğrultuda, kesintisiz ve kaliteli hizmet için 2020 yılında da insan kaynağı gücümüze yatırım yapmaya ve ekiplerimizi büyütmeye devam edeceğiz. Pandeminin etkileri devam etse de çalışan gücümüzü daha verimli, hizmet sunma noktasında daha hızlı olabilme adına yıl sonuna kadar satıştan operasyona kadar tüm alanlarda insan kaynaklarımızda yaklaşık yüzde 20’ye yakın bir alım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Yıllık binlerce TL’ye varan tasarruf
Bağrıaçık, “BT uzmanının işinden ayrılmasıyla, işletme sistemsel, güvenlik, iş yapış ve üretim anlamında vakit kaybedebilir. Riskli sektörlerde ise ekonomik hatta itibar kayıplarına kadar giden sonuçlara yol açabilir. Bunun gibi risklerin önüne geçmek için BT insan kaynaklarında dış kaynaklı iş modeline geçmek bir işletme için alınabilecek en iyi yatırım kararı olacaktır. Yatırım kararı diyorum çünkü bu iş modeli ile sektörün ve işin büyüklüğüne göre yıllık binlerce TL’ye varan tasarruf elde edebilir” şeklinde konuştu.
“Personelin mali yükünü biz üstleniyoruz”
Dış kaynaklı model ile işletmelerin, BT çalışanının maaşının yanı sıra SSK, özel sigorta, yol ve yemek gibi birçok mali yüklerini de hafiflettiklerini söyleyen Bağrıaçık, şöyle devam etti, “GlassHouse olarak dış kaynak hizmetimiz ile teknolojiden finansa, sağlıktan otomotive kadar Türkiye’de farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok ulusal ve uluslararası firmaya hizmet veriyoruz. Verdiğimiz kurulum, bakım ve güvenlik gibi hizmetlerimizle firmaların kendi bünyelerinde ekstra yeni personel yatırımı yapmasına gerek kalmıyor ve firmalar teknolojik yatırımlarını sınırsızca gerçekleştirebiliyor.”
“İşletmelerin kendi BT takımlarını kurmalarına yardımcı oluyoruz”
Teknolojinin yaşayan bir alan olduğunu da vurgulayan Bağrıaçık, “uzmanlarımız ile işletmelere kendi BT takımlarını kurmalarına da yardımcı oluyoruz. Sistemi baştan sona bilen, kendilerine özel bir takımları oluyor. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını tam, hızlı, verimli ve uygun maliyetli bir şekilde karşılamalarına destek veren benzersiz insan kaynağımızla, her projeye özel yeteneği buluyoruz. Bu sayede, BT insan kaynakları için ayrılan zamanın, çalışanların iletişimini ve motivasyonunu artırmak gibi daha etkin alanlarda kullanılmasını sağlıyoruz” dedi.