Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Dünya Alzheimer gününde hastalığı sanatla birleştirerek farkındalık yarattı. Geriatri Servisinde görevli hemşire Arzu Altürk’ün 27 fotoğrafından oluşan ‘Zamanın Çizgileri’ sergisi 1 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.
Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nde görevli hemşire Arzu Altürk, alzheimer hastalığına dikkat çekmek ve toplumsal bilinci arttırmak amacıyla 27 fotoğraftan oluşan bir sergi açtı. Fotoğraf sanatına gönül veren ve 20 yıldır fotoğraf çeken Altürk, daha önce çeşitli yarışmalara katıldı ve sergilerde eserleriyle yer aldı. 18 yıldır çalıştığı Geriatri Servisindeki hastalara ve alzheimer hastalığına dikkat çekme isteğini ilettiği Geriatri Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Turan Işık ve Sorumlu Hemşire Şule Baysak’ın da desteği ile sergi açma fikrinin geliştiğini belirten Altürk, “Serginin amacı, Dünya Alzheimer Günü’nde hastalara yönelik bir farkındalık oluşturmak. Gençler, bir gün yaşlanacaklarını düşünmüyorlar, hiçbirimiz bunu düşünmüyoruz. Ancak Türkiye’nin nüfusu gittikçe yaşlanıyor. Artan yaşlı nüfusu fark etmemiz, özel ihtiyaçları olduğunu bilmemiz gerekiyor. Uzun süredir Geriatri servisinde çalışıyorum. Sadece görevimi yaparak onlara destek olmaktan daha fazlası gerektiğini düşündüm” dedi.
Hemşire Arzu Altürk’ün ‘Zamanın Çizgileri’ adlı kişisel fotoğraf sergisi 21 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimlik Binası fuaye alanında ziyarete açık olacak.
BEYAZ HABER AJANSI (BHA)
İstanbul’da Bir İlk: Czech Wine Challenge’a Ev Sahipliği
Gayrimenkul danışmanı İrem Erdoğan’dan yatırımcılara önemli öneriler ve uyarılar
KOBİ’lerin Dijital Finansal Üssü: KobiPratik, 6 Banka ile Güçlü Bir Ekosisteme Dönüşüyor!
Konya’nın Eğitimde Yükselen Yıldızı: Vega Kreş, 30 Farklı Atölye İle Çocukların Geleceğine Dokunuyor
Futbol dünyası yasta Mircea Lucescu hayatını kaybetti
Eğitimde Fırsat Eşitliği İçin Genç Bir Lider: Noyan Karaca Kimdir?